ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Λευκά σφραγίσματα

 

Λευκά είναι τα σφραγίσματα που γίνονται από σύνθετη ρητίνη, ένα πολυμερές υλικό που τοποθετούμε για να αντικαταστήσουμε την οδοντική ουσία που έχει χαθεί λόγω τερηδόνας, αποτριβής, διάβρωσης  ή κατάγματος.

  • Στο παρελθόν, η οδοντιατρική είχε επικεντρωθεί στη λειτουργική αποκατάσταση των δοντιών, χρησιμοποιώντας  αντιαισθητικά  και άκαμπτα  υλικά από κράματα μετάλλων .  
  • Τα τελευταία χρόνια , όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται συνειδητά για την εικόνα τους και δεν επιθυμούν μεταλλικά σφραγίσματα που φαίνονται όταν μιλάνε ή γελάνε. 
  • Η  πρόοδος της Οδοντιατρικής τεχνολογίας είναι τόσο μεγάλη , που μας παρέχει σήμερα τη δυνατότητα και να μιμηθούμε τη φύση και να αποκαθιστούμε  λειτουργικά τα δόντια των ασθενών μας. 
  • Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες θεωρούν τα μεταλλικά σφραγίσματα δυνητικά επιβλαβή . Ο υδράργυρος που περιέχουν είναι πολύ τοξικός για τον οργανισμό και αποδεδειγμένα μολύνει το περιβάλλον.
  • Οι σύνθετες ρητίνες πλεονεκτούν λόγω της ιδιότητας τους να μιμούνται τα οπτικά χαρακτηριστικά των οδοντικών ιστών, αποδίδοντας έτσι μια φυσική εμφάνιση.
  • Στα πρώτα χρόνια εφαρμογής , οι μηχανικές τους ιδιότητες δεν ήταν ιδεώδεις, ως εκ τούτου αποφεύγαμε να τις χρησιμοποιούμε ως υλικό εκλογής για εκτεταμένες εμφράξεις. Οι τελευταίες, ωστόσο,  γενιές ρητινών έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ πολύ ώστε να θεωρούνται εφάμιλλες σε αντοχή με τα μεταλλικά σφραγίσματα.

 

Οι σύνθετες ρητίνες έχουν τους εξής περιορισμούς:

α) Σε άτομα που παραμελούν τη στοματική υγιεινή, χρόνιους καπνιστές ή όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ουσιών όπως καφές, τσάι ή κόκκινο κρασί , μπορεί η σύνθετη ρητίνη, με την πάροδο του χρόνου, να απορροφήσει χρωστικές.

β) Όταν η σύγκλειση δεν είναι ευνοϊκή ή γενικά όταν οι πιέσεις που ασκούνται είναι υψηλές (πχ σε άτομα που σφίγγουν ή τρίβουν τα δόντια) μπορεί να συμβεί σταδιακή αποτριβή του υλικού, ειδικά όταν τοποθετείται σε πολύ μεγάλες κοιλότητες. 

γ) Ο Οδοντίατρος χρειάζεται να διαθέτει καλλιτεχνικές ιδιότητες , γνώση και εμπειρία για να αποδώσει σωστά το χρώμα, το ανατομικό σχήμα και τη μορφολογία του φυσικού δοντιού.

Στο Οδοντιατρικό μας κέντρο έχουμε αντικαταστήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου τα μεταλλικά σφραγίσματα με σύνθετες ρητίνες τελευταίας γενιάς. Ο λόγος που το κάναμε είναι ότι αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε πραγματικά τη σημασία ενός υγιούς και όμορφου χαμόγελου. Τα σφραγίσματα μπορούν  να τοποθετηθούν σε μία μόνο επίσκεψη και αποτελούν μια άριστη επιλογή για τους περισσότερους από εσάς. 

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

 

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια