ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Λεύκανση δοντιών

 
Η λεύκανση των δοντιών είναι η πιο απλή μέθοδος αισθητικής αποκατάστασης στην Οδοντιατρική  επειδή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των δοντιών σας , με μικρότερο κόστος και ταλαιπωρία από  ότι άλλες τεχνικές.

Ένα όμορφο, λευκό χαμόγελο έχει άμεση επίδραση στις διαπροσωπικές σχέσεις, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο αντίκτυπος των λευκότερων δοντιών στη δημιουργία της πρώτης εντύπωσης είναι θετικός και επηρεάζει σημαντικά το πώς σκέφτονται οι άλλοι για σας στην πρώτη συνάντηση.
 
Με τη λεύκανση επιτυγχάνουμε την αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών.  
 
Το φυσικό χρώμα  διαφέρει από άτομο σε άτομο και σ αυτό παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η ηλικία και συνήθειες όπως το κάπνισμα, η υπερκατανάλωση  σε κόκκινο κρασί, καφέ και τσάι, η λήψη ορισμένων  φαρμάκων κ.α. 
 
Όσο μεγαλώνουμε, η αδαμαντίνη (το σμάλτο) γίνεται ολοένα και πιο διαφανής και πορώδης. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα να διακρίνεται εντονότερα το κίτρινο χρώμα της υποκείμενης οδοντίνης και να απορροφώνται  περισσότερες χρωστικές.Σταδιακά τα δόντια αποκτούν μουντή και κιτρινωπή ή γκριζωπή χροιά, υποβαθμίζοντας την εμφάνιση του προσώπου.   
 
 
Διακρίνουμε  δύο μεθόδους λεύκανσης:
 
α) Λεύκανση στο Ιατρείο : είναι  η πιο δημοφιλής μέθοδος που εφαρμόζουμε στο Οδοντιατρικό κέντρο.Γίνεται με τη χρήση ειδικής συσκευής, διαρκεί 45-60 λεπτά, δε χρειάζεται αναισθησία και είναι απολύτως ασφαλής .Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκύψει  ευαισθησία στο κρύο ή ζεστό η οποία όμως είναι εντελώς προσωρινή και υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
β) Λεύκανση στο σπίτι : γίνεται με την τοποθέτηση λευκαντικού ζελέ σε εξατομικευμένους νάρθηκες που κατασκευάζονται μετά τη λήψη αποτυπωμάτων της οδοντοστοιχίας σας.Εμείς σας  εξηγούμε τη διαδικασία και εσείς απλώς επιλέγετε εάν θέλετε να φοράτε τους νάρθηκες κατά τη διάρκεια της ημέρας (για 60-120 λεπτά , αναλόγως πυκνότητας του λευκαντικού)  ή  ενώ κοιμάστε. Ανά 5  ημέρες ελέγχουμε το αποτέλεσμα στο Ιατρείο και σας ενημερώνουμε πότε πρέπει να σταματήσετε. Ο χρόνος εφαρμογής είναι κατά μέσο όρο 10-15 ημέρες.  Η  αλλαγή του χρώματος  με  αυτή τη μέθοδο δε θα είναι τόσο έντονη όσο η λεύκανση στο Ιατρείο , ωστόσο θα δείτε  μια αξιοσημείωτη διαφορά σε χρονικό διάστημα 3-4 εβδομάδων. Η επιτυχία εξαρτάται από τη συνέπεια που θα δείξετε για τη διαδικασία.  Οι νάρθηκες μπορούν να διατηρηθούν για μελλοντική χρήση, εφόσον επιθυμείτε τη συντήρηση ή ανανέωση του αποτελέσματος. 
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν προσδοκούμε  ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα,  γίνεται συνδυασμός των δύο μεθόδων, δηλαδή ξεκινάμε με μια συνεδρία λεύκανσης στο Ιατρείο και ακολουθεί η λεύκανση στο σπίτι, για μία περίπου εβδομάδα.

Η αλλαγή της απόχρωσης που επιτυγχάνεται  ποικίλλει σε ένταση, δεν είναι προβλέψιμη και  εξαρτάται από φυσικά χαρακτηριστικά ( σύσταση αδαμαντίνης και σάλιου) , το αρχικό χρώμα των δοντιών , το είδος και την πυκνότητα του λευκαντικού παράγοντα, τη διάρκεια επαφής του ζελέ με τα δόντια κ.α. Σε γενικές γραμμές, δόντια που είναι κίτρινα ή έχουν εξωτερική (εξωγενή) δυσχρωμία φωτίζονται ευκολότερα και γρηγορότερα από δόντια που είναι γκρι ή έχουν εσωτερικές (ενδογενείς ) χρωστικές.


Η λεύκανση αντενδείκνυται στις ακόλουθες περιπτώσεις
α) Εγκυμοσύνη και θηλασμός
β) Παιδιά και έφηβοι
γ) Υπερευαίσθητα δόντια
δ) Πάσχοντες από  προχωρημένη περιοδοντίτιδα
ε)  Άτομα που  εμφανίζουν αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά.


Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα λεύκανσης για ατομική χρήση. Μην τα  εμπιστεύεστε  γιατί συνήθως  δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επίσης , μπορούν να βλάψουν την  υγεία των δοντιών και ούλων σας , εφόσον η διαδικασία δε γίνεται υπό την επίβλεψη και  καθοδήγηση Οδοντιάτρου. Θα πρέπει επίσης να είστε βέβαιοι ότι η στοματική σας υγεία είναι άψογη και να λάβετε υπόψιν ότι οι νάρθηκες εμπορίου δεν εφαρμόζουν απόλυτα στην οδοντοστοιχία σας.

Μια θεραπεία λεύκανσης διαρκεί  κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια. Αφού ολοκληρωθεί και προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν περισσότερο,  να βουρτσίζετε επιμελώς τα δόντια σας (κατά προτίμηση με λευκαντική οδοντόπαστα)  και να περιορίσετε την κατανάλωση ουσιών όπως καφεΐνης και νικοτίνης, αναψυκτικών τύπου κόλα και κόκκινου κρασιού.
 
Οι λευκαντικές οδοντόπαστες δεν μπορούν να αλλάξουν το χρώμα το δοντιών, βοηθούν μόνο στη συντήρηση του αποτελέσματος.
 
Η λεύκανση μεταβάλλει το χρώμα μόνο των φυσικών δοντιών και όχι των  αποκαταστάσεων που υπάρχουν στο στόμα (λευκά σφραγίσματα , ακρυλικά, πορσελάνες ) .

Εάν έχετε απορίες ή επιθυμείτε πιο αναλυτική ενημέρωση , επικοινωνήστε μαζί μας και  προγραμματίστε μία συνάντηση για   δωρεάν αξιολόγηση του χρώματος των δοντιών σας . 
 
Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια