ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Ολοκεραμικά - Ζιρκονία

Η δημιουργία των ολοκεραμικών συστημάτων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στο χώρο της αισθητικής Οδοντιατρικής. Εμφανίστηκαν πριν από 20 περίπου χρόνια για να καλύψουν ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις, σε περιπτώσεις όπου η κλασσική λύση της μεταλλοκεραμικής αποκατάστασης δεν ήταν ικανοποιητική. Οι εξαιρετικές τους ιδιότητες τους χάρισαν περίοπτη θέση στην προσθετική Οδοντιατρική.

Οι κλασικές μεταλλοκεραμικές εργασίες αποτελούνται, όπως λέει και η λέξη, από μεταλλικό σκελετό με επίστρωση πορσελάνης. Ο κύριος λόγος γι αυτό είναι η αυξημένη αντοχή του μετάλλου, λειτουργικά  απαραίτητη ειδικά στα πίσω δόντια όπου οι μασητικές δυνάμεις είναι έντονες. Οι στεφάνες και γέφυρες αυτού του τύπου έχουν τεκμηριώσει την αξία τους εδώ και πάνω από 40 χρόνια, γι αυτό συνεχίζουμε να τις τοποθετούμε με άριστα λειτουργικά και ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα. 
 
Σε αισθητικό όμως επίπεδο, η πλήρης αδιαφάνεια του μετάλλου εμποδίζει την επιθυμητή απομίμηση των φυσικών δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ως ένα βαθμό η φυσικότητα και ζωντάνια της αποκατάστασης. Η παρουσία του μετάλλου μπορεί επίσης να συνοδεύεται από αλλά προβλήματα όπως η θέαση μιας γκριζωπής γραμμής μεταξύ του τελειώματος της στεφάνης και των ούλων και, σε σπάνιες περιπτώσεις, η εμφάνιση  αλλεργικής αντίδρασης στο μεταλλικό κράμα.
 
Τα φαινόμενα αυτά έχουν εξαλειφτεί με τη δημιουργία των ολοκεραμικών συστημάτων, λόγω της απουσίας μετάλλου.
Παρέμενε ωστόσο το πρόβλημα της μειωμένης αντοχής τους στις μασητικές δυνάμεις, που απαγόρευε  την κλινική εφαρμογή τους σε πίσω δόντια ή σε γέφυρες. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε με την ενσωμάτωση του οξειδίου του Ζιρκονίου, ενός νέου υλικού με εξαιρετική βιοσυμβατότητα  και αντοχή. Οι ιδιότητες αυτές, μαζί με την άριστη αισθητική των ολοκεραμικών εγγυώνται για τη χρήση τους με επιτυχία σε αποκαταστάσεις τόσο των πρόσθιων όσο και των πίσω δοντιών. Το νέο αυτό υλικό είναι ότι πιο σύγχρονο στο χώρο της αισθητικής και φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για ολοκεραμικές αποκαταστάσεις ισάξιες με τις μεταλλοκεραμικές.
 
Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια