ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ορθοδοντική

Η Ορθοδοντική είναι μία ειδικότητα της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την ορθή διευθέτηση των δοντιών και των γνάθων. 

Η ορθοδοντική θεραπεία προλαμβάνει και βελτιώνει όχι μόνο λειτουργικά προβλήματα  αλλά και αισθητικά. Στραβά δόντια ή δόντια που δεν ταιριάζουν σωστά μεταξύ τους είναι πιο δύσκολο να διατηρούνται καθαρά, διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν πρόωρα λόγω περιοδοντικής νόσου και  υποβαθμίζουν την εμφάνιση.

Πολλοί ενήλικες αποφεύγουν  να φορέσουν σιδεράκια , επειδή  ντρέπονται , επειδή  δεν επιθυμούν ή δε μπορούν να διαθέσουν το χρόνο και τα χρήματα που χρειάζονται.

Ένα όμως όμορφο χαμόγελο είναι σημαντικό για πολλούς. Βλέπουμε καθημερινά πολλούς ασθενείς με ορθοδοντικά προβλήματα, κρίνουμε λοιπόν απαραίτητο να απαντήσουμε σε μερικές συχνές ερωτήσεις των ασθενών μας, για να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τις ανησυχίες σας.  

 

 • « Δεν είμαι πολύ μεγάλος για Ορθοδοντική; Τα σιδεράκια είναι για τα παιδιά »

  Απάντηση: Η Ορθοδοντική θεραπεία δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά. Ασθενείς με ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να ωφεληθούν από τη θεραπεία σε οποιαδήποτε ηλικία, . Ως ιδανικό χρόνο έναρξης , αν και αυτό δεν είναι απόλυτο , θεωρούμε το διάστημα μεταξύ 10-13 ετών, διότι τα περισσότερα από τα νεογιλά δόντια έχουν πέσει και οι γνάθοι ακόμη αναπτύσσονται. Έτσι, τα δόντια μετακινούνται ευκολότερα .Σε ορισμένες περιπτώσεις ορθοδοντική παρέμβαση μπορεί να χρειαστεί και σε μικρότερες ηλικίες .

 • « Η ορθοδοντική θεραπεία πονάει, έτσι δεν είναι; »

  Απάντηση: υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη δυσφορία και τον πόνο. Όλες οι κατασκευές χρειάζονται λίγο χρόνο για να τις συνηθίσει κανείς αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η ενόχληση είναι παροδική.

 • « Θα μπορώ να διατηρώ τα δόντια μου καθαρά; »

  Απάντηση: Ναι, με την προϋπόθεση να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας. Για όσο διάστημα διαρκεί η ορθοδοντική θεραπεία (κατά μέσο όρο 1-3 έτη), ασθενής θα πρέπει να τηρεί επιμελώς ένα πρόγραμμα στοματικής υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Αυτό επιβάλλεται για να μην παραμένουν υπολείμματα τροφών στα διαστήματα που παγιδεύονται ( ανάμεσα στα δόντια και γύρω από τα σιδεράκια).

 • « Είναι προτιμότερο να ισιώσω τα δόντια μου με σιδεράκια ή θήκες; »

  Απάντηση: Αν και με την Ορθοδοντική θεραπεία επιτυγχάνουμε τη διόρθωση πολλών αισθητικών προβλημάτων, η χρονική καθυστέρηση εμφάνισης των αποτελεσμάτων ωθεί πολλούς ασθενείς στην επιλογή ταχύτερων μεθόδων αποκατάστασης.

  Η σωστή αισθητική παρέμβαση μπορεί να σας προσφέρει όχι μόνο ένα νεανικό και όμορφο χαμόγελο, αλλά και να διορθώσει προβλήματα όπως φθορά, σπασίματα ή ρωγμές των δοντιών.Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί επίσης να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στα δόντια - αν και όχι με τον ίδιο τρόπο με την Ορθοδοντική.Η ορθοδοντική θεραπεία συνήθως χρησιμοποιεί σιδεράκια για να αλλάξει τη θέση των δοντιών σας. Χρειάζεται χρόνος για για να μετακινηθούν τα δόντια σας στη σωστή θέση.

  Η αισθητική οδοντιατρική, από την άλλη πλευρά, είναι συγκριτικά πολύ γρηγορότερη , καθιστώντας εφικτή τη βελτίωση μέσα σε λίγες μόνο επισκέψεις.

  Για παράδειγμα, εάν έχετε κενά ανάμεσα στα δόντια σας, μπορούμε να τοποθετήσουμε όψεις για να τα καλύψουμε ή να κάνουμε Bonding και να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε αρμονικό χαμόγελο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 • 1

 

Ενώ μπορεί να φαίνεται βολικό, πρέπει να γνωρίζετε  ότι η αισθητική οδοντιατρική δεν μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα και μερικές φορές η αργή προσέγγιση δεν είναι μόνο προτιμότερη αλλά και αναγκαία.
 
Ένα ακόμη πλεονέκτημα της Ορθοδοντικής θεραπείας είναι ότι διατηρεί ακέραια τα δόντια που μετακινούνται. Στην αισθητική οδοντιατρική είναι ορισμένες φορές απαραίτητο να τροχίσουμε τα δόντια προκειμένου να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
 
Η λήψη της απόφασης θα πρέπει να επικεντρωθεί σε παράγοντες όπως η διατήρηση της υγείας των ιστών, ο οικονομικός παράγοντας, η διάρκεια και η ευκολία  της θεραπείας, πάντα σε συνεννόηση με τον Οδοντίατρο. Μόνο ο Οδοντίατρος μπορεί να αξιολογήσει σωστά την κατάσταση με τα διαγνωστικά "εργαλεία" που διαθέτει και τα οποία περιλαμβάνουν πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό, κλινική εξέταση, γύψινα εκμαγεία των δοντιών σας και ακτινογραφίες. 
 
Η απόφαση για την υλοποίηση  του κατάλληλου σχεδίου  θεραπείας που θα σας προτείνουμε είναι δική σας. Επικοινωνήστε μαζί μας εάν επιθυμείτε ραντεβού για δωρεάν αισθητική αξιολόγηση.  
 
Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια