ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτά κεραμικά καλύμματα  που τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών για να ενισχύσουν το σχήμα, το χρώμα ή το μέγεθός τους.

Μιμούνται τα φυσικά χαρακτηριστικά της αδαμαντίνης και γι αυτό αποτελούν μια εξαιρετική λύση αισθητικής παρέμβασης σε πολλές περιπτώσεις, όπως απώλεια χρώματος, απορρόφηση χρωστικών, μικρά κενά μεταξύ δοντιών, σφραγίσματα που έχουν φθαρεί , αποτριβές ή μερικώς σπασμένα δόντια.

Το πλεονέκτημα των όψεων σε σχέση με τις κλασσικές στεφάνες ολικής επικάλυψης (κορώνες) είναι ότι χρειάζεται να τροχιστεί μόνο η πρόσθια επιφάνεια του δοντιού, και μάλιστα σε μικρότερο βαθμό. Αποτελούν λοιπόν πιο συντηρητική μέθοδο αισθητικής παρέμβασης. 

Οι κεραμικές όψεις έχουν περιορισμούς στην εφαρμογή τους.

α) Δεν είναι όλοι οι ασθενείς κατάλληλοι υποψήφιοι για αυτή τη μέθοδο. Όταν υπάρχει ανεπάρκεια αδαμαντίνης ή πολύ μικρή μύλη, εκτεταμένη τερηδόνα ή εμφράξεις, μεγάλα σπασίματα, όταν ο ασθενής σφίγγει ή τρίβει τα δόντια του είναι προτιμότερο να επιλέξουμε μια εναλλακτική μέθοδο αισθητικής αποκατάστασης.

β) Ένας ακόμη περιορισμός είναι ότι  θα πρέπει να αποφεύγετε το δάγκωμα των νυχιών, σκληρών τροφών και αντικειμένων (παγάκια, μολύβια κ.α) γιατί ενδέχεται  να ξεκολλήσουν ή να σπάσουν.  

Σε γενικές γραμμές, η τεχνική έχει δείξει αξιοσημείωτη μακροβιότητα αρκεί να γίνει σωστή επιλογή και σχεδίαση του περιστατικού, να κατασκευαστούν άρτια και να ακολουθείτε τις οδηγίες που θα σας δοθούν . 

Το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε στο Οδοντιατρικό μας κέντρο για την εφαρμογή της μεθόδου είναι συγκεκριμένο και το αποτέλεσμα απόλυτα προβλέψιμο. Χρειάζεται να προγραμματίσουμε τρεις κατά μέσο όρο επισκέψεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
 
  • Η πρώτη αφιερώνεται στη διάγνωση , τη συζήτηση με τον ασθενή για τις προσδοκίες του και το  σχέδιο θεραπείας. Συνήθως βγάζουμε φωτογραφίες των δοντιών και του προσώπου και λαμβάνουμε αποτυπώματα για μελέτη της περίπτωσης με ψηφιακή ανάλυση. 
  • Στη δεύτερη σας παρουσιάζουμε μια προσομοίωση του αποτελέσματος για να δείτε, πριν την έναρξη της διαδικασίας,  εάν αισθάνεστε ικανοποιημένοι. Εάν δώσετε τη συγκατάθεσή σας συνεχίζουμε τροχίζοντας τη μπροστινή επιφάνεια των δοντιών που θα δεχτούν τις όψεις και παίρνουμε τα τελικά αποτυπώματα για το Οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Εάν είναι απαραίτητο μπορούμε να τοποθετήσουμε προσωρινές αποκαταστάσεις. Η τεχνική χρειάζεται μικρή δόση αναισθητικού για να μην αισθανθείτε καμία ενόχληση.
  • Στην τρίτη ελέγχουμε και τοποθετούμε τις όψεις χρησιμοποιώντας ειδική συγκολλητική κονία. Ακολουθούν οι οδηγίες σωστής συντήρησης. Καλό είναι να προγραμματίσουμε έναν επανέλεγχο σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων για να επιβεβαιώσουμε την καλή λειτουργία τους. 

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια