ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Φάρμακα και οδοντιατρική

Στην Οδοντιατρική πράξη πολλές φορές παρίσταται η ανάγκη να συστήσουμε φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση του πόνου, αλλά και για θεραπεία. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα και  αντιβίωση μπορεί να χορηγηθούν για να καταπολεμηθούν φλεγμονές ή για την ενίσχυση της επούλωσης τραυμάτων  κ.λ.π  

Ο Οδοντίατρος είναι ο μόνος αρμόδιος να ορίσει το είδος του φαρμάκου που θα λάβετε, τη δόση και τη συχνότητα. Ποτέ μην καταφεύγετε στη χρήση φαρμάκων χωρίς τη συγκατάθεσή του. Όλα τα φάρμακα μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες, ακόμη κι αυτά που θεωρούνται "αθώα".
γι αυτό διαβάστε τις οδηγίες πριν αρχίσετε να λαμβάνετε το συγκεκριμένο φάρμακο.

Ένα ξεχωριστό πρόβλημα  είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις. Τα συμπτώματα κυμαίνονται από ελαφρά (φαγούρα κ.λ.π.) έως πολύ σοβαρά (π.χ. δύσπνοια). Το ποσοστό των πολύ σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων που απειλούν τη ζωή, κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να επικοινωνήσετε αμέσως μόλις αντιληφθείτε οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση σε κάποιο φάρμακο. 

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια