ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οδοντιατρικά νέα

Σχέση μνήμης και στοματικής υγιεινής

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η καλή στοματική υγιεινή συμβάλλει στη μείωση των περιστατικών εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων. 

Σύμφωνα με μία  έρευνα του πανεπιστημίου της Virginia, ένα υγιές στόμα μπορεί να συμβάλλει και στη διατήρηση της μνήμης. Αποδείχτηκε ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην γενικευμένη ουλίτιδα και την μέτρια απώλεια μνήμης. Επιφανείς γεροντολόγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μελετήσει τους ιατρικούς φακέλλους  χιλιάδων Αμερικανών ηλικίας άνω των 70 με προβλήματα μνήμης και ανακάλυψαν ότι το 23% αυτών έπασχε από γενικευμένη ουλίτιδα.

 

  • Μία από τις προτεινόμενες θεωρίες για την εξήγηση του φαινομένου είναι ότι οφείλεται στα παραπροϊόντα της φλεγμονώδους αντίδρασης τα οποία περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος.
  • Σύμφωνα με μία δεύτερη τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται  οφείλονται στους μικροοργανισμούς της στοματικής κοιλότητας. Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό στο μέλλον οι Οδοντίατροι να εξετάζουν την μνήμη των ηλικιωμένων ασθενών τους με ειδικά τεστ πριν και μετά τη θεραπεία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας.

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια