ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Οδοντιατρικά νέα

Πράσινο και μαύρο τσάι: η επίδραση τους στην στοματική υγιεινή.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες για τις ευεργετικές συνέπειες που έχει στην υγεία του ανθρώπου το πράσινο τσάι.

Πρόσφατες έρευνες Ιαπώνων επιστημόνων συνιστούν ότι η κατανάλωση του εν λόγω ροφήματος οδηγεί σε μείωση του αριθμού των τερηδονικών κοιλοτήτων.

  • Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι ουσίες που περιέχονται στο μαύρο τσάι μπορούν να καταστείλουν τη δράση και την παραγωγή οξέων από τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα.
  • Επιπλέον, το μαύρο τσάι επηρεάζει το βακτηριακό ένζυμο γλυκοσυλτρανσφεράση το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή των σακχάρων στον κολλώδη υμένα που χρησιμοποιεί η μικροβιακή πλάκα για να προσκολλάται στην επιφάνεια των δοντιών.
  • Τέλος, επιδρά μειώνοντας τη συνολική μάζα της οδοντικής πλάκας.Σε εθελοντές που έκαναν στοματικές πλύσεις με μαύρο τσάι για 30 δευτερόλεπτα και για 5 φορές ,με τρίλεπτα διαλείμματα διαπιστώθηκε ότι ανεστάλη η ανάπτυξη τερηδονογόνων μικροβίων και οξέων. Τα αποτελέσματα της έρευνας συμφωνούν και στηρίζουν μία παλαιότερη Σουηδική έρευνα κατά την οποία οι στοματικές πλύσεις με μαύρο τσάι μειώνουν σημαντικά το σχηματισμό πλάκας.

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια