Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση τυριού, γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη και γάλακτος δημιουργεί μια ασπίδα εναντίον της τερηδόνας.
- Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή διατηρεί τα επίπεδα του pH πάνω από 5,5 , που είναι η κρίσιμη τιμή για την έναρξη προσβολής της αδαμαντίνης από τους μικροβιακούς παράγοντες. Όσο ανεβαίνει το ph πάνω από το 5,5 τόσο μειώνεται η πιθανότητα δημιουργίας τερηδονικής κοιλότητας σε ένα δόντι.
- Ειδικά για το τυρί, αποδείχτηκε ότι η κατανάλωσή του βοηθά και για έναν ακόμη λόγο, την αυξημένη παραγωγή σάλιου που προκαλείται από την μάσηση του (σε αντίθεση με την κατανάλωση γάλακτος και γιαουρτιού όπου η παραγωγή σάλιου διατηρείται σταθερή). Είναι γνωστό ότι το σάλιο προστατεύει τα δόντια από την τερηδονική προσβολή.
Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook