ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Οδοντιατρικά νέα

Τέσσερις τρόποι για να αποφύγετε τις εξαγωγές των δοντιών

Εάν έχετε ένα κατεστραμμένο ή τραυματισμένο δόντι, η εξαγωγή δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Πολύ συχνά  υπάρχουν τρόποι να διατηρήσετε το φυσικό δόντι σας, πράγμα που είναι πάντα προτιμότερο. Τα ελλείποντα δόντια έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση, την ικανότητα μάσησης, τη γενική υγεία και τη σωστή θέση των υπόλοιπων δοντιών. Οι εναλλακτικές μέθοδοι για την αποφυγή εξαγωγής ενός δοντιού, που θα σας βοηθήσουν  να διατηρήσετε ένα όμορφο, φυσικό χαμόγελο είναι οι εξής:

1) Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) : με την ενδοδοντική θεραπεία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις μολύνσεις και φλεγμονές στο εσωτερικό του δοντιού, εκεί όπου βρίσκονται τα νεύρα και αιμοφόρα αγγεία του. Μετά την ολοκλήρωσή της ακολουθεί η αποκατάσταση του υπόλοιπου τμήματος του δοντιού, με σφράγισμα ή κορώνα (θήκη). Με αυτό τον τρόπο μπορεί ένα δόντι να διατηρηθεί για πάντα στο φραγμό, χωρίς να απαιτείται άλλη οδοντιατρική πράξη.

2) Ενδοδοντική Χειρουργική: μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να υποβληθεί το δόντι σε  ενδοδοντική χειρουργική επέμβαση,  που γίνεται όταν η φλεγμονή συνεχίζει να εξαπλώνεται στο οστό που περιβάλλει το δόντι , ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ενδοδοντικής θεραπείας. Ένας εξειδικευμένος Οδοντίατρος μπορεί να αφαιρέσει τους μολυσμένους ιστούς , μαζί με το άκρο της ρίζας. Πρόκειται για μια ασφαλή διαδικασία που  ολοκληρώνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Δεν υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές και η επούλωση του  οστού γίνεται μέσα σε λίγους μήνες.

3)Έγκαιρη περιοδοντική θεραπεία : η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της περιοδοντικής νόσου (ουλίτιδας-περιοδοντίτιδας)  είναι ο πιο αποτελεσματικός  τρόπος για να αποφευχθεί η απώλεια των δοντιών που συνδέεται με αυτή. Αν τα άτομα με  ήπιου ή μέτριου βαθμού φλεγμονή των ούλων την αφήσουν αθεράπευτη , θα εξελιχθεί σε χρόνια περιοδοντική φλεγμονή με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη απώλεια των δοντιών.

4) Διατήρηση στοματικής υγιεινής : είναι ο καλύτερος τρόπος για να σώσετε τα δόντια σας και περιλαμβάνει βούρτσισμα των δοντιών  τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, χρήση οδοντικού νήματος καθημερινά, υγιεινή διατροφή και τακτική  επίσκεψη στον οδοντίατρο . Αυτό αποτρέπει την εμφάνιση βλαβών στα δόντια , εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη να υποβληθούν σε απονεύρωση,χειρουργική θεραπεία ή εξαγωγή. Η πρόληψη  είναι και ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι τα δόντια σας θα παραμείνουν υγιή για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εάν παρ'όλα αυτά η εξαγωγή είναι αναπόφευκτη, θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε είτε με οδοντικά εμφυτεύματα είτε με προσθετικές εργασίες όπως γέφυρα ή τεχνητή  οδοντοστοιχία  για να αποφευχθούν οι περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις της  απώλειάς τους.

 

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια