ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οδοντιατρικά νέα

Ο βρουξισμός στους εφήβους μπορεί να αποτελεί ένδειξη bullying

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διενεργήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι έφηβοι που υποφέρουν από βρουξισμό (σφίξιμο των δοντιών)  κατά τη διάρκεια του  ύπνου είναι πιθανό να έχουν υποβληθεί σε bullying.

Διαπιστώθηκε  ότι οι έφηβοι που βιώνουν προφορικό  εκφοβισμό στο σχολείο ήταν τέσσερις φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από βρουξισμό συγκριτικά  με τον υπόλοιπο πληθυσμό των παιδιών.

Λόγω αυτών των ευρημάτων  οι γονείς,  οι δάσκαλοι  και οι επαγγελματίες Οδοντίατροι παροτρύνονται να παρακολουθούν στενότερα τις περιπτώσεις παιδιών που εμφανίζουν  πρώιμα συμπτώματα ώστε να εντοπίζουν τον εκφοβισμό σε προγενέστερο στάδιο.

Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες τείνουν να σφίγγουν ή να τρίβουν  τα δόντια τους όταν υποφέρουν από άγχος .

Ο βρουξισμός  μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιος καθώς πέρα από τη φθορά των δοντιών μπορεί να καταστρέψει και οδοντιατρικές εργασίες όπως γέφυρες και εμφυτεύματα. Πολύ συχνά οι πάσχοντες δεν το γνωρίζουν καθώς

τα πρώιμα συμπτώματα δεν είναι πάντοτε σαφή. Συνήθως παρατηρείται πονοκέφαλος, αίσθημα "κλειδώματος" των γνάθων και αμβλύς πόνος. Ο βρουξισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, μεταξύ

άλλων την κατασκευή ενός ειδικού νάρθηκα και τη διαχείριση του άγχους. 

 

 

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια