ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οδοντιατρικά νέα

Αυξημένη κατανάλωση οινοπνεύματος και στοματική υγεία

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη στοματική και γενική μας υγεία.

Μέσα στη στοματική μας κοιλότητα ζουν πολλά και διαφορετικά είδη βακτηρίων, ορισμένα από τα οποία θεωρούνται ευεργετικά , καθώς συμβάλλουν σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού όπως την πέψη. Η ισορροπία των βακτηρίων μπορεί να ανατραπεί λόγω της αυξημένης ποσότητας αλκοόλ, γεγονός που μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε φλεγμονές, καρδιοπάθεια, ακόμη και καρκινογένεση.

Στη στοματική κοιλότητα ειδικότερα, μπορεί να παρατηρηθεί ουλίτιδα, περιοδοντική νόσος, καρκίνος στοματικής και ανώτερης πεπτικής οδού.

Για να αποφύγετε τις παρενέργειες της μακροχρόνιας κατάχρησης αλκοόλ συστήνεται η δραστική μείωση της κατανάλωσης, η τήρηση αυστηρής στοματικής υγιεινής και οι συχνοί επανέλεγχοι για τον έγκαιρο εντοπισμό των πιθανών προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν.

 

 

 

 

 

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια