23310 63010 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κροταφογναθικό σύνδρομο

Το κροταφογναθικό σύνδρομο είναι ένας όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μια ομάδα διαταραχών στην άρθρωση της γνάθου ή στους μύες που ελέγχουν τις κινήσεις της.

Το εύρος και η  βαρύτητα των συμπτωμάτων ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή και μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Παραγωγή ήχου κατά τη μάσηση ή τις κινήσεις της γνάθου γενικότερα.
  • Πόνος στις αρθρώσεις ή γύρω από αυτές. Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί αυτόματα ή κατά τη διάρκεια της μάσησης, της ομιλίας, κατά το χασμουρητό ή αμέσως μετά την αφύπνιση.
  • Περιορισμένη κινητικότητα της γνάθου (αίσθηση "κλειδώματος").
  • Κεφαλαλγία, πόνους στα αυτιά ή ακόμη και ιλίγγους.

Τα αίτια της δυσλειτουργίας δεν είναι πάντοτε σαφή. Η νευροψυχική ένταση (στρες) ,το συχνό σφίξιμο των δοντιών,  διαταραχές στη σύγκλειση , ανατομικοί λόγοι, τραυματισμοί και αρθρίτιδες μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνισή της . 

Η διάγνωση και η θεραπεία του συνδρόμου συχνά παρουσιάζουν δυσκολίες. Η αξιολόγηση του ιστορικού του ασθενή και η περιγραφή των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσουν το Γιατρό στον κλινικό έλεγχο. Σε αρκετές περιπτώσεις τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους ενώ σε ένα μικρό ποσοστό επιδεινώνονται και χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία

Εάν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κροταφογναθικό σύνδρομο ζητήστε μια αξιόπιστη γνώμη για τις θεραπευτικές σας επιλογές και τους τρόπους ανακούφισης από τα δυσάρεστα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν . 

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

 

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια