ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Οδοντική υπερευαισθησία

Με τον όρο οδοντική υπερευαισθησία εννοούμε την  εμφάνιση αιφνίδιου και  διαξιφιστικού πόνου κατά την επαφή του δοντιού με ψυχρά, θερμά, ξινά ή γλυκά ερεθίσματα. Αυτό συμβαίνει όταν αποκαλύπτεται το ενδιάμεσο στρώμα ( η οδοντίνη) λόγω υποχώρησης των ούλων , αποκάλυψης των ριζών, φθορά της αδαμαντίνης από λανθασμένη τεχνική βουρτσίσματος , κακότεχνες ή φθαρμένες επανορθωτικές εργασίες, κάταγμα του δοντιού, συστηματική κατανάλωση πολύ όξινων τροφών  κ.α 

Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση μπορεί να γίνει άκρως ενοχλητική και θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να προλάβετε την εμφάνισή της ή να την καταπολεμήσετε αν έχει ήδη εμφανιστεί:

  • Να αποφεύγετε τη συχνή κατανάλωση πολύ όξινων τροφών.
  • Να επισκέπτεστε τακτικά τον Οδοντίατρο για αποτρύγωση (καθαρισμό) και οδηγίες για σωστή στοματική υγιεινή.
  • Να προμηθευτείτε , εάν χρειαστεί , μαλακή οδοντόβουρτσα και να μην ασκείτε μεγάλη πίεση στις οδοντικές επιφάνειες κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος.
  • Να επιλέγετε φθοριούχο οδοντόκρεμα και φθοριούχο στοματικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Οδοντιάτρου. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και  οδοντόκρεμες ειδικά σχεδιασμένες για την απευαισθητοποίηση των δοντιών.

Εάν παρόλα τα μέτρα που λαμβάνετε η ενόχληση δεν υποχωρήσει, τότε είναι αναγκαία κάποιου είδους Οδοντιατρική παρέμβαση, όπως επικάλυψη των εκτεθειμένων επιφανειών με ειδικό βερνίκι ή κάλυψή τους με έμφραξη. Μην προσπαθείτε να διαγνώσετε το αίτιο της ευαισθησίας των δοντιών σας γιατί μπορεί να υποκρύπτεται μια πιο σοβαρή βλάβη από όσο νομίζετε , η οποία θα επεκταθεί εάν χαθεί πολύτιμος χρόνος.    

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια