ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Οδοντικό τραύμα

  • Τα τραύματα των δοντιών είναι  συχνό φαινόμενο στις μικρές ηλικίες. Τα παιδιά είναι πιο απρόσεκτα από τους ενήλικες, δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στις αθλοπαιδιές και τα δόντια τους είναι ευκολότερο να τραυματιστούν. Τα χείλη και τα ούλα τραυματίζονται εξίσου εύκολα.
  • Αν συμβεί τραυματισμός στη στοματική κοιλότητα θα πρέπει  να επισκεφθείτε Οδοντίατρο το συντομότερο. Η ταχεία προσέλευση (εντός το πολύ μιας ώρας από τη στιγμή του τραυματισμού) μπορεί να εξασφαλίσει τη διατήρηση του δοντιού στο φραγμό.
  • Αν διαπιστώσετε ότι ένα δόντι έσπασε, κάντε στοματικές πλύσεις με ζεστό νερό και εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα εξωτερικά για να μειωθεί το οίδημα (πρήξιμο) που αναμένεται. Αν χρειαστεί, πάρτε ένα ελαφρύ παυσίπονο και επικοινωνήστε τηλεφωνικά με ένα Οδοντιατρικό κέντρο .
  • Εάν ένα δόντι έχει βγει, λόγω της κρούσης,  από το στόμα, ξεπλύνετε το με νερό και φροντίστε να το διατηρήσετε σε υγρό περιβάλλον. Μια λύση είναι να το διατηρήσετε σε γάλα.
  • Εάν απλώς έχει μετακινηθεί  από την αρχική του θέση , προσπαθήστε με ήπιες κινήσεις να το επαναφέρετε. Μην ασκήσετε μεγάλη πίεση και φροντίστε να διατηρήσετε το στόμα σας κλειστό μέχρι να πάτε στον Οδοντίατρο.
  • Πρόληψη ατυχημάτων  :η χρήση  ενός στοματικού νάρθηκα  προσφέρει  προστασία από τον τραυματισμό στην περιοχή του στόματος , ιδιαίτερα όταν οι αθλητές συμμετέχουν σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σωματική επαφή (πολεμικές τέχνες, μπάσκετ, ποδόσφαιρο  κλπ ). Κατασκευαστικά, διακρίνουμε δύο είδη, τους νάρθηκες εμπορίου που είναι προκατασκευασμένοι ή μερικώς προσαρμοσμένοι και τους εξατομικευμένους (οδοντιατρικούς).
  • Οι νάρθηκες εμπορίου έχουν μικρότερο κόστος  αλλά δεν προσφέρουν ουσιαστική προστασία  διότι δεν ταιριάζουν απόλυτα στα δόντια του αθλητή. Αυτό έχει επιπλέον ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η αναπνοή και η ομιλία και να αυξάνει ο κίνδυνος κατάποσης.    
  • Οι εξατομικευμένοι νάρθηκες κατασκευάζονται με βάση  αποτυπώματα ακριβείας που λαμβάνονται από τον Οδοντίατρο και ακριβώς επειδή ταιριάζουν απόλυτα στην οδοντοστοιχία, την προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διαδικασία είναι απλή ανώδυνη και γρήγορη. Η αναπνοή και ομιλία δεν παρεμποδίζονται, είναι άνετοι  και η αντοχή τους είναι μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια