ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Προληπτικές εμφράξεις

 

Οι προληπτικές εμφράξεις ή Sealants αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του προληπτικού προγράμματος που εφαρμόζουμε στο οδοντιατρικό μας κέντρο. Είναι μία μέθοδος που εφαρμόζουμε για να καταπολεμήσουμε την τερηδόνα. 

Οι μασητικές επιφάνειες των μόνιμων πίσω δοντιών έχουν συχνά βαθιές και στενές αύλακες που ευνοούν την κατακράτηση υπολειμμάτων τροφών και κάνουν αυτά τα δόντια ευαίσθητα στη φθορά. Ο πρώτος μόνιμος γομφίος εμφανίζεται στη στοματική κοιλότητα τον 6ο περίπου χρόνο της ζωής του παιδιού, σε μία ηλικία που η στοματική υγιεινή δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί επιμελώς. Αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος  γιατί και τα μόνιμα δόντια είναι ευάλωτα στην προσβολή των οξέων του στόματος. Στην αρχή το παιδί δεν παρουσιάζει συμπτώματα, προοδευτικά όμως αρχίζει να πονά και τελικά το δόντι καταστρέφεται.

Με τα sealants καλύπτουμε την μασητική επιφάνεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών με ειδική λεπτόρρευστη ουσία (σύνθετη ρητίνη) για να τα προστατεύσουμε .

Η έμφραξη μπορεί να γίνει σε σύντομο  χρονικό διάστημα, είναι τελείως ανώδυνη, δεν απαιτεί αναισθησία ούτε τρόχισμα του δοντιού. Οι εμφράξεις έχουν  χρόνο ζωής κατά μέσο όρο πέντε χρόνια και χρειάζεται να αξιολογούνται μία φορά το χρόνο για να διαπιστώνεται η καλή κατάστασή τους.

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια