ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ο ρόλος των νεογιλών δοντιών

 
Τα πρώτα παιδικά δόντια έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς εξασφαλίζουν τη μάσηση και την ομιλία και συμβάλλουν στη σωστή διάπλαση των γνάθων και του προσώπου. Πολλοί γονείς θεωρούν ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα γιατί όπως λένε "το παιδί θα τα αλλάξει ". Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
 
Η διατήρηση των νεογιλών δοντιών σε καλή κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τους παρακάτω λόγους :

  • Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των γνάθων, παίζοντας το ρόλο "οδηγών" που διατηρούν το χώρο για τα μόνιμα δόντια που θα τα αντικαταστήσουν.
  • Τα χαλασμένα νεογιλά δόντια, όταν συνδυάζονται με την παρουσία  αποστημάτων  μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα μόνιμα δόντια που βρίσκονται κάτω από αυτά.
  • Εάν ένα ή περισσότερα νεογιλά καταστραφούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να χρειάζονται εξαγωγή, αυτό και μόνο το γεγονός μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει σοβαρές ορθοδοντικές ανωμαλίες (π.χ. στραβά δόντια κ.α.).
  • Η τερηδόνα προκαλεί πόνο, αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα (δυσκολία μάσησης), που επηρεάζουν την ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού. 

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

 

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια