ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Αντικατάσταση εργασιών

Μία κινητή ή ακίνητη προσθετική εργασία μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής είναι επιμελής στη στοματική του υγιεινή και επισκέπτεται τακτικά τον Οδοντίατρο για έλεγχο (τσεκάπ) ,  ώστε τυχόν προβλήματα να εντοπίζονται και να διορθώνονται το ταχύτερο δυνατό.

Διάφοροι είναι οι λόγοι που μας αναγκάζουν να αντικαταστήσουμε μία προσθετική εργασία, αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς από αυτούς:

  • Εάν κάποιο οδοντικό στήριγμα τερηδονιστεί τότε μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση δυσάρεστων συμπτωμάτων ή να οδηγήσει σε θραύση ή αποκόλληση της επανορθωτικής εργασίας.
  • Εάν ο ασθενής δε δείχνει την παραμικρή προσοχή κατά τη διάρκεια της  μάσησης (πχ αν μασά συνεχώς σκληρές τροφές ασκώντας ισχυρές δυνάμεις στα δόντια) τότε μία στεφάνη ή γέφυρα από πορσελάνη κινδυνεύει να σπάσει.
  • Εάν υποχωρήσουν τα ούλα στην αντίστοιχη με την προσθετική εργασία περιοχή τότε αποκαλύπτεται η ρίζα του δοντιού αλλά και το τελείωμα της στεφάνης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα όπως αντιαισθητική γκριζωπή χροιά στα ούλα, ευαισθησία του δοντιού στα θερμικά ερεθίσματα κ.α.

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια