ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Γέφυρα ή Οδοντοστοιχία;

Εκ πρώτης όψεως, η κατασκευή μιας ακίνητης προσθετικής αποκατάστασης πλεονεκτεί γιατί προσφέρει καλύτερες λειτουργικές υπηρεσίες στον ασθενή και παραμένει σταθερή στη στοματική κοιλότητα, όπως ακριβώς και τα δόντια. Υπάρχουν ωστόσο, αρκετοί και σημαντικοί υποκειμενικοί και αντικειμενικοί  παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν πριν καταλήξουμε στην απόφαση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από αυτούς : 

  • Ηλικία: σε άτομα προχωρημένης ηλικίας είναι πιο εύκολο να καταλήξει κανείς σε επιλογή  κινητής προσθετικής αποκατάστασης σε σχέση με άτομα νεαρής ηλικίας.
  • Ψυχολογικοί παράγοντες : υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα μιας κινητής κατασκευής γιατί συνδέουν την ύπαρξή της με το γήρας.
  • Οικονομικοί παράγοντες : ως επί το πλείστον, η αποκατάσταση με γέφυρες  κοστίζει περισσότερο από ότι με μερική οδοντοστοιχία.
  • Ειδικοί παράγοντες : αφορούν την κατάσταση του οδοντογναθικού συστήματος και περιλαμβάνουν την κατάσταση του περιοδοντίου, της σύγκλεισης, τη θέση και τον αριθμό των δοντιών που έχουν χαθεί κ.α

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

 

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια