ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Στεφάνες - Γέφυρες


Στεφάνη ή "θήκη" όπως αλλιώς λέγεται, είναι ουσιαστικά ένα "καπάκι" που τοποθετούμε σε ένα δόντι και εξωτερικά μοιάζει με το φυσικό δόντι. 'Έχει σκοπό την προστασία του δοντιού από πιθανό σπάσιμο ή τερηδονισμό, την αποκατάσταση του σωστού σχήματος και μεγέθους και την καλύτερη εμφάνιση. Οι στεφάνες συνήθως τοποθετούνται όταν ένα δόντι ή ένα μεγάλο σφράγισμα έχει σπάσει, όταν έχει προηγηθεί ενδοδοντική θεραπεία και σε περιπτώσεις που θέλουμε να διορθώσουμε σοβαρά αισθητικά προβλήματα.

Η γέφυρα είναι μία εργασία που αντικαθιστά ένα ή περισσότερα ελλείποντα δόντια, "γεφυρώνοντας" έτσι το διάστημα μεταξύ τους. Για παράδειγμα , όταν λείπει ένα δόντι μπορούμε να κατασκευάσουμε γέφυρα τριών τεμαχίων, τα δύο καλύπτουν τα διπλανά δόντια-στηρίγματα και το ενδιάμεσο, ή αλλιώς γεφύρωμα, καλύπτει το κενό.  

Τα υλικά κατασκευής ποικίλλουν  και μπορεί να είναι κεραμικά (πορσελάνη), ακρυλικά , μεταλλικά ή συνδυασμός αυτών

Προκειμένου να κατασκευαστεί μια γέφυρα ή μια στεφάνη, παρασκευάζουμε (τροχίζουμε) τα υπάρχοντα δόντια, ώστε να αφαιρέσουμε μια ποσότητα οδοντικής ουσίας η οποία θα αντικατασταθεί από τη στεφάνη. Ακολουθεί η λήψη αποτυπωμάτων του οδοντικού σας φραγμού και η εργαστηριακή διαδικασία (που γίνεται από Οδοντοτεχνίτη). Τα τροχισμένα δόντια συνήθως καλύπτονται από προσωρινές στεφάνες κατασκευασμένες από ακρυλικό. 

Η τοποθέτηση τους εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς:

  • προστατεύει τον πολφό του τροχισμένου δοντιού και εξουδετερώνει τον πόνο,
  • αποκαθιστά τη μασητική σας λειτουργία και την αισθητική,
  • διατηρεί τα δόντια στη φυσιολογική τους θέση
  • τα προστατεύει από πιθανό κάταγμα. 

Εν τέλει, η μόνιμη ακίνητη προσθετική εργασία που κατασκευάστηκε στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο μπορεί να συγκολληθεί στα δόντια με την παρεμβολή ειδικής ουσίας. 

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

 

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια