ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Τεχνητές οδοντοστοιχίες

Όταν διάφοροι λόγοι (για παράδειγμα η απώλεια μεγάλου αριθμού δοντιών) μας κατευθύνουν προς την αποφυγή κατασκευής ακίνητης προσθετικής εργασίας  ή δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης εμφυτευμάτων, τότε τη λύση έρχεται να δώσει η μερική ή η ολική οδοντοστοιχία. Μία ολική οδοντοστοιχία αντικαθιστά το σύνολο των δοντιών σας ,όταν όλα έχουν χαθεί  ενώ μία μερική οδοντοστοιχία τοποθετείται όταν παραμένει ένα ή περισσότερα δόντια  στο φραγμό.

Κατασκευάζεται από ακρυλικό και σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζεται με κράμα από διάφορα μέταλλα.

Η τεχνητή οδοντοστοιχία βελτιώνει τη μασητική ικανότητα και την ομιλία και παρέχει κατάλληλη υποστήριξη στους παρακείμενους ιστούς. Επίσης μπορεί να ενισχύει και αισθητικά το πρόσωπο, όταν για παράδειγμα τα χείλη και μάγουλα έχουν συρρικνωθεί και χαλαρώσει λόγω της απώλειας των δοντιών και των γύρω ιστών.

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να αρχίσουν να μιλούν κανονικά μέσα σε λίγες ώρες και τελικά εξοικειώνονται με τις κινητές εργασίες μέσα σε λίγες εβδομάδες από την τοποθέτησή τους. Η μασητική τους ικανότητα είναι συνήθως ικανοποιητική και δε χρειάζεται να τροποποιήσουν θεαματικά το διατροφικό τους σχήμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν προβλήματα λόγω τοπικών ή γενικών προβλημάτων (εκτεταμένη απορρόφηση του οστού των γνάθων, ξηροστομία κ.α) 

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες θα πρέπει να ελέγχονται για την καλή λειτουργία τους από τον Οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αυτό είναι απαραίτητο διότι υφίστανται σταδιακή φθορά, τόσο αυτές όσο και οι ιστοί που τις περιβάλλουν.

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια