ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Ακρορριζεκτομή

Είναι μία χειρουργική επέμβαση με την οποία αποκαλύπτουμε και αφαιρούμε το άκρο της μολυσμένης ρίζας ενός δοντιού , μαζί με τους πέριξ φλεγμονώδεις ιστούς.

Σε πολλές περιπτώσεις , οι φλεγμονές και οι άλλες βλάβες των ιστών γύρω από τα δόντια  μπορούν να αντιμετωπιστούν  συντηρητικά, με την κλασσική Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση). 

Η χειρουργική παρέμβαση καθίσταται  συνήθως αναγκαία   όταν έχει ήδη αποτύχει, για διάφορους λόγους, η ενδοδοντική θεραπεία. Συμβαίνει όμως καμιά φορά, να είναι απαραίτητη ακόμη και σε περίπτωση υπάρχουσας ενδοδοντικής θεραπείας η οποία είναι, εκ πρώτης όψεως , άρτια αλλά τα συμπτώματα (πόνος, οίδημα κ.α) παραμένουν. Εάν η επανάληψη της θεραπείας δεν είναι εφικτή ο  οδοντίατρος μπορεί να προχωρήσει σε ακρορριζεκτομή  για να διορθώσει το πρόβλημα, σώζοντας έτσι το δόντι που σε διαφορετική περίπτωση ήταν καταδικασμένο σε εξαγωγή.

Οι περισσότερες επεμβάσεις αυτού του είδους ολοκληρώνονται σε  30 έως 90 λεπτά. Ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από τη θέση του δοντιού και άλλους παράγοντες. Η διαδικασία στα μπροστινά δόντια είναι γενικά  συντομότερη ενώ στους  κάτω γομφίους διαρκεί περισσότερο.

Φροντίστε  να ενημερωθείτε με σαφήνεια για τη διαδικασία, τη μετεγχειρητική πορεία  και τις πιθανές παρενέργειες πριν προχωρήσετε στη διενέργεια της επέμβασης. Η ακρορριζεκτομή δεν είναι κατάλληλη ούτε για όλες τις περιπτώσεις ούτε για όλους τους ασθενείς.  

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια