ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα (πολλοί τα ονομάζουν "φυτευτά δόντια") είναι μεταλλικοί κοχλίες κατασκευασμένοι από τιτάνιο, οι οποίοι τοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου στη θέση δοντιών που χάθηκαν. Ένα εμφύτευμα αντικαθιστά τη ρίζα ενός δοντιού και πάνω του τοποθετείται μία στεφάνη, που αντικαθιστά τη μύλη. Από την άποψη αυτή, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν κυριολεκτικά να προσφέρουν στους ασθενείς που έχουν χάσει δόντια "μία δεύτερη ευκαιρία", έναν τρόπο να γυρίσουν το ρολόι του χρόνου πίσω .

Για να βάλουμε ένα εμφύτευμα πρέπει να προηγηθεί κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος και να μελετήσουμε σχολαστικά την περίπτωση. Το είδος του εμφυτεύματος που επιλέγεται για κάποιο ασθενή εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων όπως οι λειτουργικές (μάσηση) και οι αισθητικές (εμφάνιση) ανάγκες , το διαθέσιμο οστό, η ποιότητα και ο αριθμός των δοντιών που υπάρχουν στο στόμα και ο οικονομικός παράγοντας.

Γενικά, κάθε άνθρωπος με οργανισμό αρκετά υγιή ώστε να μπορεί να υποβληθεί σε εξαγωγή δοντιού  είναι πιθανόν ικανός να λάβει ένα εμφύτευμα. Μάλιστα η ηλικία γενικά δεν παίζει ρόλο. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα συστηματικά νοσήματα που απαγορεύουν την  τοποθέτηση.

 Τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων συγκριτικά με τις άλλες εναλλακτικές λύσεις προσθετικής αποκατάστασης είναι:

  • Αποφεύγουμε το τρόχισμα των δοντιών (όπως στην περίπτωση των γεφυρών).
  • Με τη σωστή τοποθέτηση και συντήρηση, ο χρόνος ζωής τους είναι εξίσου μεγάλος .
  • Μπορούμε να αποφύγουμε την κατασκευή κινητής προσθετικής εργασίας (μασέλας).


Τα μειονεκτήματα των εμφυτευμάτων είναι τα εξής:

  • Το αυξημένο κόστος (εξαρτάται από τον αριθμό και τον τύπο των εμφυτευμάτων που θα τοποθετηθούν).
  • Η μεγάλη διάρκεια αποκατάστασης, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει στάδια που συνήθως οι ασθενείς φοβούνται, όπως το χειρουργικό στάδιο.


Η τεχνολογία και τεχνογνωσία των εμφυτευμάτων έχουν εξελιχτεί τόσο, ώστε τα ποσοστά επιτυχίας να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, αρκεί να γίνει ορθή διάγνωση , να υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις τοποθέτησης και να τηρηθούν στο ακέραιο οι κανόνες ασηψίας. 

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια