ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Εξαγωγές δοντιών

Από αμνημονεύτων χρόνων , η εξαγωγή των δοντιών προκαλεί στον άνθρωπο φόβο. Η εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης, η παγκοσμιοποίηση της πληροφορίας και η βελτίωση της στοματικής υγιεινής είναι μερικοί από τους λόγους που οι εξαγωγές των δοντιών έχουν περιοριστεί σε σχέση με το παρελθόν. Παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ένα δόντι είναι καταδικασμένο και θα πρέπει να αφαιρεθεί για να αποτραπεί η περαιτέρω ζημιά στο υποκείμενο οστό και στους παρακείμενους ιστούς. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην απόφαση αυτή ποικίλλουν. Ένα δόντι που είναι έγκλειστο και προκαλεί την εμφάνιση συχνών φλεγμονών ή είναι  ιδιαίτερα κατεστραμμένο , τόσο ώστε δεν μπορεί να αποκατασταθεί με κανένα τρόπο, η προχωρημένη περιοδοντίτιδα, τα εκτεταμένα κατάγματα κ.α  είναι μερικές από τις ενδείξεις για εξαγωγή.

Μπορούμε, χοντρικά, να διακρίνουμε δύο κατηγορίες  :

ΑΠΛΕΣ : είναι οι εξαγωγές  στις οποίες δεν αναμένεται  να εφαρμοστούν μείζονες χειρουργικές διαδικασίες και το δόντι αφαιρείται ακολουθώντας ένα απλό πρωτόκολλο. Η ανάρρωση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως γρήγορη και προβλέψιμη . Η εξαγωγή διαρκεί περίπου 15 έως 20 λεπτά και το μετεγχειρητικά συμπτώματα ( πόνος  , αιμορραγία κλπ)  είναι ελάχιστα. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε σπάνιες περιπτώσεις , μπορεί να υπάρξει απροσδόκητη δυσκολία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας  και υψηλότερο επίπεδο  πόνου που μπορεί όμως να ελεγχθεί με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ : είναι οι εξαγωγές που για να πραγματοποιηθούν θα πρέπει να εφαρμοστεί χειρουργικό πρωτόκολλο , που περιλαμβάνει τομή στα ούλα  για να αποκαλυφθεί το δόντι ή η ρίζα που πρόκειται να αφαιρεθεί. Το τραύμα που προκαλείται είναι μεγαλύτερο από ότι σε μία απλή εξαγωγή και η διαδικασία κατά κανόνα ολοκληρώνεται με συρραφή. Τα μετεγχειρητικά συμπτώματα είναι βαρύτερα και στις περισσότερες περιπτώσεις ελέγχονται φαρμακευτικά.     

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια