ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οδηγίες μετά από επέμβαση

  1. Η γάζα που έχει τοποθετηθεί στο τραύμα σας θα πρέπει να δαγκώνεται για 20-30 λεπτά. Αν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε ακόμη μία γάζα για άλλα 30 λεπτά. Σε περίπτωση που η αιμορραγία είναι έντονη και συνεχίζεται για πολλές ώρες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το θεράποντα Ιατρό.
  2. Αποφύγετε το κάπνισμα για τουλάχιστον 12 ώρες μετά την επέμβαση.
  3. Αποφύγετε τη λήψη αλκοόλ και ιδιαίτερα εάν σας έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.
  4. Μην κάνετε πλύσεις του στόματος την ημέρα της επέμβασης. Μετά από αυτό το διάστημα, κάντε πλύσεις με χλιαρό χαμομήλι ή αλατούχο διάλυμα ( ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι νερό) τρεις φορές την ημέρα για 2-3 ημέρες.
  5. Ο καθαρισμός των δοντιών με οδοντόβουρτσα μπορεί να συνεχιστεί κανονικά, χωρίς όμως να θίγεται η περιοχή της επέμβασης.
  6. Η διατροφή σας την ημέρα της επέμβασης θα πρέπει να αποτελείται από μαλακές και κρύες τροφές. Καλό είναι να αποφύγετε τη λήψη γαλακτοκομικών για 1-2 ημέρες. Όσοι πάσχουν από Διαβήτη δεν πρέπει να τροποποιήσουν το διαιτητικό τους σχήμα.
  7. Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 24 ώρες.
  8. Εάν αναμένεται οίδημα (πρήξιμο), συνίσταται η τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων (π.χ. παγοκύστη) εξωστοματικά, αντίστοιχα με την περιοχή της επέμβασης. Η αγωγή αυτή διαρκεί 10-15 λεπτά και επαναλαμβάνεται κάθε μισή ώρα για τουλάχιστον 4-6 ώρες.
  9. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, τηρήστε τις οδηγίες σχολαστικά.


Δεν πρέπει να διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια