ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 23310 63010 ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Φρονιμίτες

Οι φρονιμίτες (σωφρονιστήρες) είναι τα τελευταία σε σειρά δόντια και ανατέλλουν προς το τέλος  της εφηβείας ή και αργότερα. Σε πολλές  περιπτώσεις, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος  χώρος, ένας ή περισσότεροι από αυτούς μπορεί να μην ανατείλουν καθόλου, ή όπως λέμε να παραμείνουν έγκλειστοι (μέσα στο οστό της γνάθου) ή ακόμα και να ανατείλουν μερικώς (ημιέγκλειστοι). Όταν ένας σωφρονιστήρας παραμένει ημιέγκλειστος αποτελεί  ,κατά κανόνα, αιτία εμφάνισης πολλών προβλημάτων. Ένα από τα συνηθέστερα είναι ότι παραμένουν υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα ούλα και στο δόντι λόγω της δυσκολίας καθαρισμού της περιοχής. Επιπλέον, στη θέση αυτή  συσσωρρεύονται  μικρόβια τα οποία τελικά προκαλούν φλεγμονή, την περιστεφανίτιδα. Η περιστεφανίτιδα προκαλεί αυτόματο πόνο ή πόνο κατά τη μάσηση, κακοσμία, πιθανόν οίδημα (πρήξιμο) γύρω από το υπεύθυνο δόντι και άλλα ενοχλήματα. Χαρακτηρίζεται από συχνές υποτροπές και μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά.

Άλλα αίτια που οδηγούν στην ανάγκη εξαγωγής είναι τα εξής:

Α) Είναι επιρρεπείς σε τερηδονισμό

Β) Μπορούν να  επιδράσουν αρνητικά στους ιστούς που περιβάλλουν τα παρακείμενα δόντια.

Γ) Για να αποφύγετε την υποτροπή (ανεπιθύμητη μετακίνηση των δοντιών )  μετά από ορθοδοντική θεραπεία.

Η εξαγωγή των σωφρονιστήρων μπορεί είτε να είναι «απλή» ή «χειρουργική». Απλή γίνεται στα δόντια που είναι ορατά στο στόμα και χειρουργική σε δόντια που δεν είναι εύκολα προσπελάσιμα, συνήθως επειδή καλύπτονται  από τα ούλα, εν μέρει ή πλήρως.

Αν αντιληφθείτε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με τους φρονιμίτες σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έγκαιρα  Οδοντίατρο.
Ο απλούστερος τρόπος να εξακριβωθεί η κατάσταση είναι με μία ανώδυνη ακτινογραφία.

 Ακολουθήστε μαζί μας την εξέλιξη της Οδοντιατρικής  πατώντας like και share στη σελίδα μας στο Facebook

 

Συνδεθείτε μαζί μας

 

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  23310 63010
  23310 63010
  Μητροπόλεως 41 Βέροια